ftp med download tool

ftp

Häromdagen skulle jag ladda upp en json-fil till en ftp server och insåg att det var inte så enkelt som jag trodde och det var svårt att hitta bra beskrivningar via google. Efter lite stök hittade jag en instruktion men jag tänkte att jag knåpar ihop en som passar mina behov lite bättre.

ftp med download tool

Download tool används ju oftast med http, men kan också användas för ftp. Värt att notera är att download tool stöder än så länge inte inloggingen i url’en såsom:ftp upload??

ftp://username:password@hostname/

I följande exempel beskriver jag hur man tar innehållet i en cell och laddar upp det till en ftp-server.

Vad är en blob?

En blob är kortversionen av Binary large object. Även om det inte är särskilt stort object som vi skapar så kallas det så. Och en blob är precis det vi måste skapa för att kunna ladda upp det till en ftp-server.BlobConvert_71x71

Verktyget vi använder för att bygga blob’en är Blob convert tool och den tar en cell av datatypen string, så se till att konvertera din input till rätt format först, annars kan du inte välja kolumnen. Så här ska det se ut.

blob_convert_settings

Notera att du måste matcha teckenuppsättningen i blob convert med din input. Skickar du in latin-1 så måste du ställa in det här.

download tool för upload?

Nästa steg är att skicka in vår blob i download tool och det är nu vi kommer göra lite oortodoxa inställningar. Vi går igenom tabbarna en och en.

Basic

I basic tabben måste vi skicka in vår kompletta url. Jag har lagt min i kolumnen ”complete.url” och den lyder ftp://myhost.com/testfile.json

basic-tab

Sedan skall du sätta Output till ”Blob”. Det är inte riktigt vettigt men alla inställningar blir liksom lite bak och fram.

Payload

I payload tabben ställer vi in Action till PUT och så låtsas vi inte om att det står HTTP i GUI’t.

payload-tab

Därefter pekar vi ut fältet som vi konverterade till blob i föregående steg.

Vanligtvis måste man man logga in när man skall skriva så…

Connection

Inloggningsdetaljerna stoppar vi in här.

connection

Om du hellre vill ha denna beskrivning på engelska så finns den här.

Hela jobbet ser ut så här:

hela_jobbet

Lycka till med att ladda upp filer med ftp och har ni några funderingar är ni välkomna att höra av er.

Mvh//Leif Engdell
Produktspecialist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *