Nytt i Alteryx version 10.5

Nytt i Alteryx 10.5

Detta inlägg handlar om det som är nytt i Alteryx 10.5 som släpptes 5/5 2016.

Nya källor

Amazon har en lösning som heter Aurora som det nu finns stöd för. Aurora är MySQL kompatibel men har bättre query prestanda än en vanlig SQL vilket är bra för oss analytiker, men det känns ändå som en kompromiss jämfört med nästa lösning:
Alteryx har nu inbyggt stöd för Exasol, vår superturboladdade megasnabba databas. exasolTidigare var man tvungen att lägga till pre-sql snippets men nu är det bara att köra out of the box.
Hive har vi haft stöd för ett tag men nu kan vi köra in-db exekvering vilket är viktigt när vi kör på stora datamängder vilket ofta är fallet med Hadoop-lösningarna. Jag är bara glad att jag slipper mapreduce.

Inte bara databaser

En  efterlängtad feature för oss som jagar cookies hela dagarna är att det nu finns en connector för Adobe analytics. Tidigare har vi varit förpassade till diverse dumpar och extrakt men nu kan vi själv utforma hämtningarna.
Alteryx har också passat på att snickra ihop en web data connector till Tableau Server så att man kan mata data direkt från ett flöde rakt in i en visualisering.
Sista nya källan jag tänkte nämna är Google sheets som du nu har direkt tillgång till. Alla dessa kopplingar är tillgängliga via Alteryx Gallery.

Gallery

Saker som gör analytikern glad

Det var inte mer än ett par dagar sedan som jag bad en kollega att lägg upp filerna på webservern uppackade för jag tycker det är lite bökigt att packa upp text-filerna med Alteryx då man var tvungen att köra commando med tilläggsprogramvara som också måste ligga på schemaläggaren osv… Aldrig mer! Nu kan Alteryx läsa zip-format.

En annan sak som var välkommet var Amazon Redshift bulk connections, nu är det enterprise scale helt plötsligt. Amazonredshift_220x110En tredje är att API’et på servern nu stödjer windows inloggningen vilket gör livet lite lättare.

Sista lilla förbättringen som jag vill nämna är väldigt välkommen. Om du ibland får lite skräpiga CSV (har hänt) kan du nu bestämma från vilken rad i filen du vill börja läsa. Så om någon får för sig att stoppa in lite metadata i början på filen så är inte det några problem (allt gick ju att lösa ändå, men Alteryx handlar om att göra livet lite lättare för oss eller hur!).

Hoppas ni hakar på och uppgraderar.
Mvh//Leif Engdell
Produktspecialist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *